Приключи първата от поредицата протестни акции на Конфедерацията на независимите синдикати

...
Приключи първата от поредицата протестни акции на Конфедерацията на независимите синдикати
Коментари Харесай

Приключи първата протестна акция на КНСБ пред парламента

Приключи първата от поредицата протестни акции на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КСНБ) под надпис " За обективни приходи в бюджет 2023 и отбрана на трудовите права на работещите ".

Днес пред служебния вход на Народното събрание се събраха работещи от Изпълнителната организация " Борба с градушките ", Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, Изпълнителната организация по горите, както и чиновници в " Напоителни системи " и Селскостопанската академия. Те настояха за 20% нарастване на възнагражденията и за възстановяване изискванията на труд.

Ние подсигуряваме хранителната сигурност, покачваме конкурентоспособността на българските ферми, наши сътрудници обезпечават обединен надзор върху хранителната верига, сигурността, хуманното отношение към животните, сътворяваме условия за развиване на рибарския и горския бранш, сподели за Българска телеграфна агенция Теодора Петкова от Селскостопанската академия, която се занимава с научна активност. По думите ѝ работата на академията е обвързвана и с реализирането на зеления и дигитален преход в стопанската система. 

Исканията си стачкуващите раздаваха и в писмена форма на депутати преди началото на днешното постоянно пленарно съвещание. Народни представители от парламентарните групи на " Възраждане " и " Българска социалистическа партия за България "  излязоха при тях и обявиха поддръжка. 

Вече имаме планувани срещи с множеството парламентарни групи, в това число с ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната ", уточни пред публицисти основният икономист на КНСБ Любослав Костов. От комисиите слушам изявления, в това число от ръководещите, че ще поддържат съответни претенции - за Националния застрахователен институт (НОИ), за хората от Националната организация за приходите (НАП), уточни той.

Утре пред Народното събрание ще се съберат работещите в Агенция " Пътна инфраструктура " и системата " БГТОЛ ", както и пожарникарите, а в петък ще протестираме дружно с Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите, Българското национално радио, от Държавна организация " Архиви " и работещите в областта на културата, сподели за Българска телеграфна агенция вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов. 

За малко пред протестиращите се спря през днешния ден ръководителят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, който пожела триумф на акциите. Мисля, че ще успеем, обърна се той към хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР